zaterdag 5 april 2008

SPOT-ON!//2008 - LAUREATEN BEKEND!




De Spot-on! -jury beloonde op woensdagavond 2 april in de Ancienne Belgique te Brussel 3 originele en sterke voorstellen met de hoofdprijs, zijnde een financiële bijdrage van elk € 12.500,00. Dit voor de realisatie van hun respectievelijke projecten. Vijftien andere deelnemende jongerenorganisaties hebben elk een bedrag ontvangen van € 2.500,00, ter ondersteuning van hun ingezonden project.

De drie hoofdlaureaten zijn:

1° ‘La Maison des Jeunes Masure 14’ uit Doornik, met “zOOm Festival 2008” (27 september ’08)

Dit nieuwe initiatief, samengevat in een zeer goed uitgewerkt dossier, kende een unaniem hoge score van de jury voor haar creativiteit, de Europese dimensie van het project, het sterke samenwerkingsverband tussen de verschillende partners en de ontmoeting tussen jeugdwerk en maatschappelijke beweging. Ook de realistische begroting en de gezonde, maar onafhankelijke samenwerking met de stad Doornik bleek een enorm pluspunt om “zOOm Festival 2008” te bekronen!

2° ‘Jeugdhuis OHK’ uit Oostende met “The Happiest Parade on the Planet!” (5 oktober 2008)

Ook dit project is een nieuw en creatief initiatief, ontstaan en gegroeid bij de lokale jongeren uit Oostende na een dramatische gebeurtenis binnen hun leefwereld. De jongeren willen met “The Happiest Parade on the Planet!” bijdragen tot de positieve beeldvorming van en rond jongeren. Het dossier straalt positivisme en hoop uit, zonder de realiteitszin te verliezen. Het is volgens de jury een project dat alle kansen moet krijgen omwille van de doorgedreven laagdrempeligheid en participatie van en voor de jongeren zelf. Met deze prijs wil de Stichting P&V een duidelijk signaal geven aan jongeren die, van onderuit, positief (re)ageren op een soms negatieve en harde wereld.

3° ‘Antichambre Maison des Jeunes’ uit St Lamberts-Woluwe met “Le festival Rock is Metiss” (13 september 2008)

De jury heeft dit festivalproject gekozen voor haar doorgedreven uitwerking en omkadering rond diversiteit. Diversiteit in activiteiten, diversiteit in artistieke keuzes, diversiteit naar haar publiek toe. Ook de sterk uitgewerkte ‘to do’ planning met, voor en door de jongeren van de verschillende participerende jeugdhuizen zelf heeft de jury overtuigd. De mix tussen ‘fun’ en ‘commitment’ en een realistisch opgebouwd budget moet van deze tweede editie van “Le festival Rock is Metiss”, mede door de steun van de Stichting P&V, een succes worden!



De prijsuitreiking werd afgesloten met een optreden van Stash en een feestelijk receptie.

Geen opmerkingen: