dinsdag 29 april 2008

Snelbus tussen Aalst & Sint-Niklaas via Dendermonde

Vanaf december 2008 start er een nieuwe snellijnverbinding tussen Aalst en Sint-Niklaas via Dendermonde. sp.a Aalst reageert verheugd.

De Lijn investeert in héél Vlaanderen in projecten die zorgen voor betere verbindingen naar grote tewerkstellingspolen, belangrijke attractiepolen en scholen. Zo geeft De Lijn oplossingen op maat om de missing links in het openbaar vervoer - netwerk weg te werken. Voor Oost-Vlaanderen gaat het om 3 projecten waarvoor een budget van 3,5 miljoen EUR wordt vrijgemaakt en die op termijn 850.000 extra reizigers moeten aantrekken.

Eén van de projecten waarin De Lijn investeert is een snelbus Aalst – Dendermonde – St-Niklaas. Een paar jaar terug had de NMBS nog onderzocht om tussen Aalst en Dendermonde en verder naar Puurs een lightrail in te voeren, maar een studie wees uit dat dit project niet rendabel was. Nu vult De Lijn deze missing link wel in door een snelbus, die ook richting Waasland gaat. De Aalsterse sp.a reageert verheugd op dit nieuws.

“Momenteel is er vanuit Aalst geen enkele rechtstreekse verbinding naar het Waasland. Treinreizigers moeten telkens overstappen in Gent-Sint-Pieters of Brussel om naar het Waasland te pendelen. Via de snellijnverbinding Aalst en Sint-Niklaas via Dendermonde wordt een missing link in het spoorwegnet opgevuld met een hoogwaardige busverbinding. Uiteraard zijn wij blij met deze bijkomende investering in onze regio vanwege De Lijn,” zo vertellen sp.a gemeenteraadsleden Dylan Casaer en Sam Van de Putte.

“De snelbus zal een rechtstreekse verbinding bieden. Op weekdagen zal de bus om het half uur rijden in de spits en om het uur tijdens de daluren. Ook op zaterdag en zondag rijdt de snelbus om het uur. De specifieke dienstregeling met af- & opstapplaatsen moet wel nog verder uitgewerkt worden” aldus Casaer en Van de Putte.

“Ook voor Hofstade en Gijzegem is dit goed nieuws. Niet alleen krijgen zij er een snelle busverbinding bij, hopelijk kan dit bijkomend aanbod vanuit het openbaar vervoer ook de verkeersdruk op de N 41 wat luwen,” zo besluiten de sp.a’ers.

Geen opmerkingen: