woensdag 30 april 2008

nieuw verhuurreglement “De Brug”

De Aalsterse gemeenteraad keurde gisteren het nieuwe verhuurreglement van ontmoetingshuis De Brug goed. Daarvoor werd het verhuurreglement al meermaals besproken op de Stuurgroep van De Brug en op de commissie Welzijn, Sociale Zaken en Gezin.

Het verhuurreglement van De Brug werd aangepast omdat de vastgestelde tarieven niet toelieten om het ontmoetingshuis optimaal te laten functioneren. Nadat voor de organisaties met een vaste werking in de Brug (Parol, Buurtweb en de Loods) de verhuurtarieven werden aangepast, is dit nu ook het geval voor de verhuurbare zalen in het ontmoetingshuis.

“Wanneer je vroeger als vereniging de polyvalente zaal wou huren betaalde je tussen 18u en 1u al snel 240 euro. Door de aanpassing van het huurreglement wordt dat 85€. Toch een opmerkelijk verschil dat het voor vele verenigingen financieel haalbaarder maakt om in de Brug een ruimte te huren” beklemtoont sp.a gemeenteraadslid Sam Van de Putte.

“Niet alleen de huurprijzen maar ook de verhuurperiodes werden aangepast” aldus Van de Putte. “Door deze wijziging zal het gedurende twee weekends per maand mogelijk zijn om de polyvalente zaal en de cafetaria tot 4u te huren. Voor de overige twee weekends werd het sluitingsuur vastgelegd op 1u. Zo hopen we een goed evenwicht te bewaren met de buurtbewoners” verklaart Sam.

Dit nieuwe verhuurreglement voorziet alles om de Brug, in harmonie met de buurt, volop te laten leven.

Geen opmerkingen: