donderdag 10 april 2008

Is de index van verboden werken terug?

Omdat de jeugd de theatervoorstelling ‘Mijn leven met Leterme’ van Vitalski niet mag zien van het gemeentebestuur van Temse, voert animo de index van verboden werken terug in.

Politiek moet zich niet mengen met een culturele programmatie, vindt animo, de jongerenorganisatie van sp.a. Het verbieden van een theatervoorstelling in een jeugdhuis, zelfs als die een ludieke blik biedt op de politiek, is voor animo een stap te ver. Ook het vervangprogramma dat de organisatoren bedachten, een vertoning van de film ‘Ex-drummer’ (naar het boek van Herman Brusselmans), kon voor de CD&V-cultuurschepen niet door de beugel.

animo vraagt dan ook aan CD&V welke literaire en andere werken voortaan verboden zijn. “Om te vermijden dat jongerenorganisaties in de toekomst per ongeluk een niet toegestaan of politiek incorrect stuk programmeren, de foute boeken lezen,of per ongeluk een niet-toegestane DVD ontlenen, vragen we duidelijkheid. We geven ook al een eerste aanzet tot werken die voortaan verboden moeten worden”, zegt animo-voorzitter Bram Boriau.

De sp.a-jongerenorganisatie zal vrijdag tijdens de wekelijkse markt in Temse een eerste lijst van verboden werken laten afroepen door een Middeleeuwse belleman. Naast ‘Ex-drummer’ en ‘Mijn leven met Leterme’ figureren ook de feminatheek van Boon en infobrochures over euthanasie op de ludieke lijst. animo zal aan de marktgangers ook vragen om bijkomende suggesties door te sturen naar CD&V, zodat de partij tot een zo volledig mogelijke lijst kan komen.

Zondag programmeert animo zelf een voorstelling van ‘Mijn leven met Leterme’. Afspraak om 19 uur in café ’t Veer in Tielrode, Temse.

Geen opmerkingen: