woensdag 29 oktober 2008

succesvolle stookolieactie



In Aalst kwam de stookolieactie een beetje laat op gang, maar daardoor vermeed men ook de fouten die andere gemeenten maakten. Deze week werd de gezamenlijke aankoop van stookolie via de Stad en het OCMW in Aalst afgesloten. Er nemen 556 gezinnen deel, goed voor in totaal 776.700 liter stookolie.

In totaal werden een 170-tal stookolieleveranciers uit Oost-Vlaanderen aangeschreven. Tot vrijdag 31 oktober kunnen ze hun voordeligste tarief overmaken aan het OCMW. Als de voordeligste leverancier bekend is, worden alle deelnemende gezinnen op de hoogte gebracht van de korting. De korting zal in Aalst toegekend worden op de geldende dagprijs op de dag van de levering waardoor er ook rekening wordt gehouden met eventueel dalende stookolieprijzen.

Gezinnen die aan strikte voorwaarden voldoen komen ook in aanmerking voor een stookoliepremie. Het bedrag van die toelage hangt af van de brandstof en van de prijs. Het maximale bedrag is 300 euro. Wie in aanmerking komt voor een stookoliepremie kan daarnaast ook een aanvraag indienen voor een renteloze lening voor maximum 1.500 liter stookolie.

Info over stookoliekortingen: www.ocmwaalst.be
Info over gas- en elektriciteitskortingen: 0800-12.033

Geen opmerkingen: