woensdag 22 oktober 2008

De jacht op super 8

Curieus vzw gaat op zoek naar oude super 8 filmpjes voor het project 'De Jacht op Super 8'. Iedereen die zo'n beeldmateriaal bezit, kan de spoeltjes tegen een kleine vergoeding (1 euro/minuut) laten digitaliseren. Curieus ontvangt deze super 8 filmpjes tijdens enkele inzamelmomenten.
 
De focus ligt op de jaren '50, '60 en '70. In deze periode ontdekte de grote massa de filmcamera en scheerde de 'super 8' hoge toppen. Veel mensen hebben nog steeds de oude spoeltjes op zolder liggen. Ze kunnen er niets meer mee doen, want de projector is stuk, het bandje gebroken, ... Curieus wil die mensen nu de kans bieden om deze oude opnames terug te bekijken.
 
Uit al het ingezamelde materiaal wordt een selectie gemaakt op basis van enkele thema's die je ook per provincie kan vinden. Daarvan maakt curieus beeldmontages die een historisch sfeerbeeld scheppen. Tijdens verschillende toonmomenten kan je deze montages komen bekijken. Natuurlijk kan je ook beeldmateriaal binnenbrengen dat niet onder de thema's hoort om te laten digitaliseren. Dit beeldmateriaal zal niet gebruikt worden in de montages voor de toonmomenten.
 
Op deze slotavonden, de nacht van super 8, krijgen alle deelnemers ook hun oud filmmateriaal terug, samen met een DVD-tje waarop hun gedigitaliseerde beelden staan.
 
Curieus werkt hiervoor samen met partners die later ook zullen vermeld worden op de website www.dejachtopsuper8.be .



Heb jij nog oude super 8 filmpjes liggen die je opnieuw wil bekijken? Dan hebben wij goed nieuws! In het voorjaar van 2009 zet curieus al jouw oude super 8 beelden over op dvd. Het kost je slechts 1 euro per minuut. Zo kan je je films opnieuw bekijken, thuis op je tv. De mooiste beelden verwerken we tot een filmmontage, die we vertonen op een slotavond in je buurt.

Interesse? Breng je super 8 films dan naar een curieus inzamelpunt in je buurt. De exacte data en locaties vind je weldra op www.dejachtopsuper8.be.

Geen opmerkingen: