woensdag 22 oktober 2008

Automobilisten banen zich een weg door onmogelijke bochten

In de maand juli begon de sloop van de internaatsgebouwen van het Sint-Vincentiusinstituut in Gijzegem. In de plaats daarvan komen 35 luxeserviceflats. De voltooiing van de werken is gepland tegen juni 2009.

Voor die werkzaamheden werd echter de helft van de drukke Pachthofstraat afgesloten voor het verkeer en werd er eenrichting verkeer ingesteld tussen de Steenweg naar Oudegem en de Kruisstraat. Het doorgaand verkeer uit de richting Schoonaarde wordt in principe afgeleid vanaf de Waterstraat, de Drapstraat, de Babbelaarstraat, de Heerlijkheidstraat en de Aldegondisstraat naar de Steenweg naar Oudegem.

“Een nieuwe verkeerssituatie levert altijd een aantal problemen op” stelt sp.a gemeenteraadslid Sam Van de Putte en inwoner van Gijzegem. “De schepen van mobiliteit verzekerde me dat de huidige situatie de beste is. De gedeeltelijke afsluiting van de Pachthofstraat voor het verkeer wordt telkens toegestaan voor korte periodes zodat de afsluiting niet langer zal duren dan noodzakelijk. Momenteel zal een deel van de Pachthofstraat afgesloten zijn tot 31 december. Het kan wel zijn dat deze periode nog eens verlengd wordt. De afsluiting is echter nodig om de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen” legt Sam uit.

Toch levert de huidige verkeerssituatie een aantal problemen op omdat heel wat automobilisten zich een weg banen door de Ijsbroekstraat, een van de woonwijken in Gijzegem, de smalle Kruisstraat en Langehaagstraat.

“Om de problemen met vrachtvervoer in de woonstraten te vermijden werd de huidige tonnagebeperking uitgebreid tot de Kruisstraat. Die uitbreiding moet de inwoners en spelende kinderen garanderen dat er geen onnodig verkeer door de woonwijken raast” zegt Van de Putte.

Het nieuwe schooljaar is pas gestart. Ongetwijfeld zal de vernieuwde verkeerssituatie omwille van de werken bij aanvang- en einde van de lesuren een aantal bijkomende problemen opleveren. Aan de wijkagent werd alvast gevraagd om een extra oogje in het zeil te houden.

“De weggebruikers moeten de verkeersvoorschriften en wegomlegging respecteren” vindt Van de Putte. “Enkel zo kan de veiligheid en rust in de woonwijken en –straten van Gijzegem gegarandeerd worden. Ik heb er het volle vertrouwen in dat de wijkagent nauwlettend een oogje in het zeil zal houden”.

Geen opmerkingen: