dinsdag 18 maart 2008

Rijbewijs op school een schot in de roos

Het project Rijbewijs op School laat de leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs gratis hun theoretische rijbewijs halen. Zowel de lessen als het examen vinden plaats op de school. Het proefproject kende een groot succes en daarom breidt Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt het project uit naar alle leerlingen van secundaire scholen. Dat betekent dat volgend jaar 75.000 leerlingen gratis hun theoretisch rijbewijs op school kunnen halen. Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt reserveert hiervoor vier miljoen euro.

Van Brempt spoort de scholen aan om extra inspanningen te doen voor verkeerseducatie. “Scholen die hun leerlingen extra motiveren en binnen de bestaande lessen verkeersreglementering en -veiligheid opnemen, behalen betere resultaten. Ik roep daarom alle scholen op om werk te blijven maken van verkeerseducatie. Een rijbewijs is immers nog altijd erg bepalend voor de latere participatie aan de samenleving, in de eerste plaats voor de jobkansen van onze jongeren”, betoogt Van Brempt.

Door het proefproject Rijbewijs op School krijgen dit schooljaar 2.000 leerlingen van 25 scholen uit de derde graad een lessenpakket van acht uur verkeerseducatie. Uit de eerste resultaten blijkt dat vandaag 52 procent van de leerlingen die hun examen hebben afgelegd, geslaagd zijn. Bij de rijscholen slaagde in 2007 48 procent van de kandidaten. De proeffase van Rijbewijs op School loopt nog tot eind april.

Geen opmerkingen: