dinsdag 4 maart 2008

Crèche is ook open op zaterdag

Kinderdagverblijf Duimelot in Aalst is vanaf 1 april ook op zaterdag open. Het wordt de eerste zaterdagcrèche in Aalst.

Steeds meer mensen moeten ook op zaterdag werken. Dat geldt bijvoorbeeld voor zelfstandige winkeliers, agenten, verplegers en zo meer. Voor die mensen was het in het weekend vaak behelpen. De oma's en opa's werden ingeschakeld of er werd een babysit gezocht. Voor hen blijft Duimelot aan de Oude Gentbaan voortaan een dag langer open.
Op dit moment screent men kandidaten om extra personeel in dienst te nemen. Het is de bedoeling dat alle ouders die in nood zitten er terechtkunnen, op voorwaarde dat ze het op voorhand laten weten. De opvang is er voor kinderen van 0 tot 3 jaar.

Duimelot zal bovendien ook tijdens de week elke dag een half uurtje langer opvang bieden. Om de meer flexibele opvang te kunnen aanbieden, komen er nieuwe begeleiders. De stad ontvangt daarvoor subsidies van Kind & Gezin.

Vroeger beschikte Aalst al over opvang van beperkte duur op zaterdagvoormiddag, maar dat bood geen oplossing voor mensen die de hele dag moesten werken. Bovendien moest per uur betaald worden, waardoor de rekening snel opliep. Nu biedt de Stad een degelijke oplossing. Bovendien zullen de ouders betalen volgens inkomen en gezinslast.

Geen opmerkingen: