dinsdag 4 maart 2008

15min gratis parkeren in Aalst


Voortaan kan je in Aalst 15 minuten gratis parkeren als je je parkeerschijf gebruikt. Je kan deze speciale parkeerschijf voor 1,- EUR kopen bij Parkingshop en later ook bij verschillende stadsdiensten.


Hoe vaak gebeurt het niet dat je snel een boodschap wil doen, maar bij het parkeren geplaagd wordt door de parkeermeters in de stad. Het vullen van de parkeermeter neemt vaak al evenveel tijd in beslag dan de boodschap op zich. De stad heeft hier nu een geschikte oplossing voor. Wanneer je een snelle boodschap wil doen zoals even naar de bank gaan, moet je parkeergeld betalen, zelfs al gaat het over luttele minuten. Een speciale parkeerschijf moet een oplossing bieden voor dit probleem. Deze schijf maakt het mogelijk dat de gebruiker niet hoeft te betalen gedurende 15 min. Deze aanpak bleek reeds een succes in andere centrumsteden. Nu voert ook Aalst dit systeem in.


Hoe te gebruiken? Op een kleine schijf wordt bovenaan het volledige uur ingesteld. De beginminuut wordt op een grote schijf onderaan links aangeduid. Aan de onderzijde rechts kan je vervolgens aflezen op welke minuut het gratis kwartier verstrijkt.


Voorlopig zal je de parkeerschijf enkel kunnen kopen in de Parkingshop, Beekveldstraat 31. Andere verkoopadressen zullen later meegedeeld worden.


Naast de parkeerschijf worden er nog enkele nieuwe parkeerkaarten in gebruik genomen. Zo zal er een parkeerkaart komen voor zorgverstrekkers. Dit zijn organisaties of personen die erkend zijn door het RIZIV. Ook dierenartsen komen in aanmerking om een speciale parkeerkaart aan te vragen. Aan het gebruik van deze kaarten zijn echter enkele gebruiksmodaliteiten verbonden. Zo worden er maximum 2 nummerplaten per kaart toegestaan. Het gebruik van de speciale parkeerkaart is verplicht in combinatie met een parkeerschijf waarvan de parkeerduur maximum 1 uur betreft. De schijf is voor 1 jaar geldig en zal 100,- EUR kosten.

Geen opmerkingen: