maandag 8 december 2008

Subsidie voor stadsvernieuwing

Deze week keurde de Vlaamse Regering de subsidiëring voor het stadsvernieuwingsproject rond de Stationsomgeving van Aalst goed voor een bedrag van 3 miljoen euro.

De Vlaamse overheid wil steden financiële ondersteuning bieden bij de realisatie van stadsvernieuwingsprojecten. Op die manier ondersteunt de Vlaamse Regering de inspanningen van de stadsbesturen om de kwaliteit van de stedelijke leefomgeving te verbeteren. Tegelijk is duidelijk dat investeringsbeslissingen van deze omvang ook de nodige zuurstof geven aan de bouwsector.



De algemene doelstelling voor de Aalsterse Denderomgeving is de realisatie van een ‘waterfront’ waarbij de Dender opnieuw een volwaardig onderdeel wordt van het stedelijke leven. Voor de stationsomgeving is de algemene doelstelling de realisatie van een goed functionerende verbinding met de stad door middel van hoogwaardige dienstverlening voor alle gebruikers. De stationsomgeving wordt functioneel opgeladen met diverse stedelijke activiteiten. Het waardevol architecturaal, industrieel en stedenbouwkundige patrimonium moet door de uitvoering van deze plannen een duurzame toekomst krijgen.

Geen opmerkingen: