woensdag 17 december 2008

Kijkplatform voor rolstoelgebruikers tijdens de stoet

Op vraag van sp.a gemeenteraadslid Sam Van de Putte komt er ook in 2009 een verhoogd kijkplatform voor rolstoelgebruikers tijdens de Aalsterse zondagstoet.

Vorig jaar stelde raadslid Van de Putte dezelfde vraag. Rolstoelgebruikers ervaren namelijk nog heel wat moeilijkheden om tussen de druk bezette voetpaden een plekje te vinden. De stad besliste toen om voor hen een verhoogd kijkplatform te voorzien op de Houtmarkt.

“Veel festivals en evenementen werken succesvol met verhoogde kijkplatforms waardoor rolstoelgebruikers boven de gewone toeschouwers uitkomen en het gehele gebeuren op de voet kunnen volgen” zegt Sam. “Vorig jaar werd het kijkplatform voor de eerste keer geïnstalleerd op de Houtmarkt. Nu komt het kijkplatform op het stationsplein. Er zal ook begeleiding voorzien worden door vrijwilligers van vzw Intro” verduidelijkt Van de Putte.

De kostprijs voor een ticket bedraagt voor de rolstoelgebruiker en begeleider wel 15€. Volgens Van de Putte kan die prijs sterk verlaagd of zelfs gratis worden. “Een verhoogd kijkplatform moet een service zijn vanuit de Stad. Er zijn praktisch geen kosten aan verbonden. Dan moeten we aan rolstoelgebruikers ook geen ticketprijs doorrekenen. Zij kiezen er niet voor om zich op zo’n drukke momenten in een rolstoel te moeten verplaatsen”.

Het CBS had gisteren begrip voor het argument over de te dure ticketprijzen en beloofde om na te gaan of ze nog voor de zondagsstoet voor 2009 naar omlaag kunnen.

“Carnaval en zéker de prachtige zondagsstoet is een gebeuren dat iedereen moet kunnen meemaken. De organisatie van de stoet is een uitstekend moment om te bewijzen dat onze stad bezorgd is om de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers” besluit Sam.

Geen opmerkingen: