maandag 8 december 2008

200.000 euro voor gezinsvriendelijke dienst

Ongeveer een jaar geleden lanceerde Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt (sp.a) een oproep naar bedrijven om te investeren in gezinsvriendelijke diensten om de combinatie werk-gezin van de werknemers te verbeteren.

“De combinatie arbeid & gezin is vandaag vaak een bron van stress. Bijvoorbeeld tijdens de schoolvakanties hebben veel gezinnen het moeilijk om geschikte opvang te vinden. Dankzij de gezinsvriendelijke diensten kunnen ook bedrijven een creatieve oplossing bieden. Gezinnen ondersteunen is immers een gedeelde verantwoordelijkheid, overheid én bedrijven hebben een rol te spelen” zegt sp.a gemeenteraadslid en voorzitter van de commissie welzijn, sociale zaken en gezin Sam Van de Putte.

Afgelopen vrijdag stelde de minister de resultaten van het project ‘gezinsvriendelijke diensten’ uitgebreid voor. Er gaan 44 projecten van start waarbij de werknemers van 150 ondernemingen bereikt worden. Het gaat in de eerste plaats over allerlei kinderopvanginitiatieven en strijkateliers.



“Ook Aalst viel vrijdag in de prijzen. Zo haalt onze Stad maar liefst 200.000 euro binnen voor de opstart van een crèche op de campus van het ASZ voor 36 kindjes van 0 tot 3 jaar. De crèche richt zich hoofdzakelijk op het personeel van de stad Aalst, het ziekenhuis, het OCMW en de klanten van het OCMW” legt Van de Putte uit.

“Daarnaast krijgt het ASZ ook subsidies voor de opstart van een strijkdienst. Het sociaal economie bedrijf vzw De Strijkerij zorgt in de toekomst voor een strijkdienst voor het personeel van de drie campussen van het ASZ” gaat Sam verder.

Niet alleen het lokaal openbaar bestuur maar ook enkele ondernemingen uit Aalst dienden een project in en werden geselecteerd voor subsidies. Zo zal de Strijkerij ook strijken voor Voka Kamer van Koophandel Dendermonde, Voka Kamer van Koophandel Aalst, Cobra Technology, GJ & Partners, Gates Europe NV en Gates Power Transmission Europe BVBA. Ook bij Garage Thoen neemt een strijkster de strijk van de werknemers voor haar rekening.

Geen opmerkingen: