donderdag 12 maart 2009

Voor een duidelijke keuze

Zoals je ongetwijfeld al in de media vernam schiet de verkiezingscampagne uit de startblokken. Op 7 juni bepalen we wie het in Vlaanderen de volgende vijf jaar voor het zeggen heeft. Maar we gaan niet alleen stemmen, we gaan deze keer vooral kiezen. Want, dagelijks gaan er jobs verloren en dat maakt de komende verkiezingen de belangrijkste in vele jaren. De volgende Vlaamse regering zal een regering zijn mét of zonder socialisten.

Een keuze voor sp.a is een duidelijke keuze voor een eerlijke samenleving. Een keuze bestaande uit vier pijlers:

1. Wij willen betrouwbare banken die zuurstof en zekerheid bieden aan bedrijven, werknemers en gezinnen.

2. We willen de economie niet ondergaan maar zelf vorm geven. Wij willen slimme investeringen in een energiezuinige economie met zinvolle jobs en duurzame koopkracht. Daarom willen we die nieuwe Opel Ampera in Antwerpen. We willen dat onze arbeiders werken aan de mobiliteit van de toekomst, niet aan de auto van het verleden.

3. Wij willen blijven investeren in een sterk onderwijs dat voortdurend schoolt en herschoolt. We zeggen neen tegen generatiearmoede die al achterstand creëert bij pasgeboren baby’s. We willen niet dat kinderen met ongelijke kansen aan de eerste schooldag beginnen. Daarom ijveren wij voor een basisrecht op kinderopvang voor iedereen.

4. Tenslotte willen we stevige solidariteit. Zoals onze gratis verzekering gewaarborgd wonen. Wij willen niet dat mensen die hun job verliezen twee keer gestraft worden: eerst door hun jobverlies of hun ziekte en dan nog eens door het verlies van hun woning omdat ze hun lening niet meer kunnen afbetalen. En als het van ons afhangt, zal in de toekomst, geen enkele bejaarde, na een leven van hard werken, een rusthuisfactuur betalen die hoger is dan zijn pensioen.

Zelf sta ik in Oost-Vlaanderen als vierde opvolger op de lijst. Een totaal nieuwe ervaring. Bij de verkiezingen van 2004 en 2007 stond ik namelijk op de 11e effectieve plaats. Campagne voeren lukt echter niet alleen. Daarom vraag ik of jij me wil steunen. Uiteraard verdienen ook de andere kandidaten op de lijst jouw steun. Samen staan we sterk.

Wil je een raamaffiche voorhangen, een tuinbord laten plaatsen, mee op campagne gaan? Stuur dan eenvoudig een mail naar sam.vandeputte[at]aalst.be

Alvast nen dikke merci

Sam


EFFECTIEVEN

1. Freya Van den Bossche 2. Kurt De Loor
3. Fatma Pehlivan 4. Ann Van de Steen
5. Wouter Van Bellingen 6. Mike Nachtegael
7. Pol Kerckhove 8. Greet De Troyer
9. Bruno Matthys 10. Issam Benali
11. Dominique Buysse 12. Trudy Ernste
13. Freija Dhondt 14. Marjon Thienpondt
15. Johan Van Hove 16. Yves De Smet
17. Christophe Creve 18. Patricia De Meyer
19. Jeroen Van Goethem 20. Joke Renneboog
21. Tina Van Havere 22. Anja Van Robaeys
23. Hedwin De Clercq 24. Rudy Van Cronenburg
25. Annelies Storms 26. Bruno Tuybens
27. Daniël Termont

OPVOLGERS


1. Bart Van Malderen 2. Karin Temmerman
3. Jan Roegiers 4. Sam Van de Putte
5. Bert Bauwelinck 6. Liesbet Van Eeckhaut
7. Rachid Zaima 8. Katie Coppens
9. Latifah Benlamchich 10. Sigyn Van De Velde
11. Nancy Vercammen 12. Maarten Blondeel
13. Alice De Wilde 14. Bertrand Vrijens
15. Nadine De Schutter 16. Dirk Van der Maelen

Geen opmerkingen: