zondag 15 maart 2009

10 ultieme vragen

Bron: Het Nieuwsblad 14/03/09

Sam Van de Putte is afkomstig uit Gijzegem bij Aalst. Hij komt uit een kroostrijk gezin waar gelijkwaardigheid zeer belangrijk is. Sam studeerde Nationale Politiek aan de UGent. Ondertussen is Sam voorzitter van Animo-Aalst, de jong-socialisten en vertegenwoordigt hij de Aalstenaars in de gemeenteraad. Daarenboven is hij ook ondervoorzitter van sp.a Oost-Vlaanderen en zetelt hij wekelijks in het nationale partijbureau.

Veel tijd voor een hobby heeft hij niet meer. Toch is Sam gemakkelijk te vinden voor een leuke babbel of een avondje uit.

Geloof je in een leven na de dood?

Ik weet het niet en denk ook niet dat ik het ooit zal weten. Komen we terug als een herboren mens of als iets anders? Met dezelfde of andere karaktertrekken? Eigenlijk denk ik er niet teveel over na. Sinds de dood van mijn vader weet ik vooral dat we meer moeten genieten van het leven en elkaar.

Welke eigenschap van je ouders herken je bij jezelf?

Het doorzettingsvermogen van de mama en de soms wat koppigheid van de papa. Waarschijnlijk heb ik ook het makkelijk in contact treden met mensen van mijn mama meegekregen. En net zoals mijn papa spreek ik ook amper over persoonlijke gevoelens. Sommige dingen krop ik misschien teveel op.

Welk jaar was het beste jaar uit je leven?

Hopelijk moet het beste jaar nog komen. Memorabele momenten waren wel een ontmoeting met Nelson Mandela en het samen met Prinses Matilde aanwezig zijn op een VN-top rond kinderrechten. Ook een trektocht met vrienden in Corsica zal me altijd bijblijven.

Wat is het meeste gewaagde dat je ooit in je leven hebt gedaan?

Me verkiesbaar gesteld bij de verkiezingen van 2004, 2006 en 2007. Jezelf in handen geven van de kiezer is écht wel gewaagd.

Wat is het eerste plaatje/cd dat je ooit kocht?

Eerlijk gezegd weet ik het niet meer. Maar het laatste was eentje van Air Traffic en Tracy Chapman.

Van wie kreeg je je eerste kus?

De eerste kus moet van mijn mama geweest zijn. Maar ik veronderstel dat jullie een andere kus bedoelen.

Had je een bijnaam op de middelbare school?

In de eerste jaren van de humaniora noemden jaargenoten me wel eens 'lilliputter', omdat ik een van de kleinste was. Jaren laterna heb ik ze één voor één voorbijgestoken, zo was ik zeker niet langer de kleinste.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Recent nog. Meer dan eens zelf. De ongeneesbare ziekte en de uiteindelijke dood van mijn papa raakte me tot in het diepste van m’n ziel. Ook op carnavalsdinsdag beleefde ik even een emo-moment. Samen met Prins Klaus en zijn dochter in de eerste pompier de grote markt oprijden, dat gaf me echt wel een kick.

Heb je ooit iets gestolen?

Hmm, even nadenken. Dat moet in de jeugdbeweging geweest zijn. Tijdens een spel op kamp wel. We kregen toen de opdracht om van drie mensen, waaronder de bondsleider en de proost, een onderbroek weg te graaien en deze in de plaats van de vlaggen op te hangen. Wat keken die raar op toen ze na de siësta wakker werden!

Wat is het mooiste plekje van de stad?

Het mooiste plekje vind ik nog steeds de Grote Markt. Zeker wanneer de zon schijnt en vele Aalstenaars zich op de terrassen nestellen. Puur genot voor mij om bij een fris drankje de vele mensen langs de historische gebouwen te zien wandelen.

Geen opmerkingen: