vrijdag 16 mei 2008

Opendeur lokale politie Aalst

Deze namiddag startte de opendeurdag van de lokale politie. Morgen zet het Aalsterse politiekorps haar deuren open voor het ruime publiek. In en rond het politiehuis aan de Beekveldstraat 29 wordt het een drukte van jewelste, met meer dan 20 stands en activiteiten voor jong en oud.

Alles draait rond de lokale politieacties, met als thema “Wij-Wijk-Wereld”. Motorrijders kunnen al vanaf 8 uur de weg op voor een speciaal voor deze gelegenheid uitgestippelde motorrit, met als centraal thema ‘molens’. Vanaf 10 uur starten geleide rondleidingen en demonstraties in en rond het gebouw en zijn er heel wat informatiestanden te bezoeken.

Overkop
De dag wil de bezoeker een inkijk geven in de dagelijkse werking van de politie. Via geleide wandelingen komt men langs de verschillende diensten, de cellen, de schietstand, … Daarnaast wordt ook gezorgd voor actie, met de demonstraties van de hondenbrigade, de motorbrigade en de fietsbrigade. In de tuimelwagen kun je in alle veiligheid ervaren wat het betekent om met de wagen overkop te gaan.


Werken bij de Lokale Politie

Mensen die dromen van een loopbaan bij de politie, kunnen op 17 mei ook langslopen bij de informatiebus van Jobpol. Wie met de fiets komt, kan die dag ook zijn of haar fiets laten graveren (vergeet je SIS-kaart of identiteitskaart niet).

Deze opendeurdag is een unieke manier om kennis te maken met de verschillende aspecten van de politie.











Denk maar aan de recherche, de Preventiedienst, geweldbeheersing, de Sociale Dienst, de Wijkdienst, de dienst Leefmilieu, de dienst Wapenregistratie, het wagenpark, de meldkamer, de administratieve en logistieke diensten, … kortom, te veel om op te noemen.

KaHo Sint Lieven
Voor het uitwerken van de communicatie van deze opendeurdag werd samengewerkt met studenten Bedrijfsmanagement-Marketing van de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven. Studenten van de opleiding Office Management van de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven schreven een draaiboek voor dit evenement en zorgen op 17 mei mee voor de ontvangst van de bezoekers.

Aarzel niet en breng gerust het hele gezin mee op 17 mei. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten en animaties zoals een springkasteel. En niemand gaat weg zonder een kleine attentie!

Wie: Lokale Politie Aalst
Wat : Opendag op 17 mei 2008
Waar: Politiehuis, Beekveldstraat 29, 9300 Aalst
Wanneer: 17 mei 2008

Geen opmerkingen: