dinsdag 21 april 2009

Lancering website kindeorpvang

Vandaag werd de website www.kinderopvangzov.be gelanceerd. Eerder keurde de Aalsterse gemeenteraad al een samenwerkingsovereenkomst goed tussen de stad Aalst, RESOC (Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen) en de gemeenten Denderleeuw, Lede, Erpe-Mere en Haaltert om samen een website rond kinderopvang te maken.

Deze website moet gezinnen vooral beter informeren over het volledige opvangaanbod in de regio. Ouders hebben namelijk niet alleen vragen rond occasionele en/of flexibele opvang maar ook over het reguliere aanbod over de gemeentegrenzen heen.

“Iemand uit Lede die in Aalst werkt kent momenteel enkel de opvangmogelijkheden in de eigen gemeente terwijl ouders misschien liever een opvangplaats dicht bij het werk vinden” zegt sp.a gemeenteraadslid Sam Van de Putte. “Om het volledige aanbod in de regio in kaart te brengen is er dus duidelijk een samenwerking tussen de gemeenten Aalst, Lede, Denderleeuw, Erpe-Mere en Haaltert nodig” legt Sam uit.

De betrokken gemeenten zagen al snel het nut bij de ontwikkeling en realisatie van een gezamenlijke website kinderopvang. “Hierdoor wordt de burger volledig, gemeenteoverschrijdend en efficiënt geïnformeerd. Personen die niet over internet beschikken kunnen uiteraard nog altijd telefonisch of persoonlijk terecht bij het aanspreekpunt kinderopvang” aldus Van de Putte.

In een eerste fase zullen enkel de kinderopvangvoorzieningen uit de betrokken gemeenten op de website verschijnen. “Maar op termijn kunnen ook vrijetijdsbestedingen die als een vorm van opvang kunnen worden beschouwd op de website geraadpleegd worden. Het gaat dan om speelpleinwerking, grabbelpas, sportkampen, babysitdiensten, …” verduidelijkt Sam.

De verantwoordelijkheid om het volledige aanbod kenbaar te maken wordt gedeeld met de opvangvoorzieningen: zij zijn immers verantwoordelijk om hun vrije plaatsen up te daten op hun persoonlijke infofiche op de website.

Geen opmerkingen: